Dames 1 heeft haar eerste wedstrijd achter de rug

Vol met goede moed en energie begon Spirit Dames 1 afgelopen zaterdag aan haar eerste wedstrijd. De voorbereidingen voor het seizoen ’17-18 waren goed verlopen. Na weken trainen in de nieuwe samenstelling is de spierpijn verleden tijd en de conditie weer op peil, in ieder geval bij de meesten dan;-). En wat voelt het als een luxe om een seizoen met 12 speelsters te mogen beginnen, aangezien dit bijna een verdubbeling is ten opzichte van vorig jaar.

Met drie volle auto’s - én kerstmuziek - reden we afgelopen zaterdag naar Werkendam om de strijd op te nemen tegen Voltena D3. We begonnen de wedstrijd sterk en knokte ons als team naar een overtuigende 25-21 overwinning.

Helaas leek de tweede set in niks op de eerste en kregen we de toenemende servicedruk van Voltena niet onder controle. Dit resulteerde in een verlies met 25-9. Gelukkig was er nog heel wat energie over en na wat bemoedigende woorden van coach Eric lukte het ons om de derde set weer flink wat weerstand te bieden. Ondanks dat we de hele set een paar punten voor stonden, kwamen we na een sterke servicereeks van de tegenpartij toch op een gelijkstand te staan toen het einde van de set naderde. Uiteindelijk trok Voltena aan het langste eind en won de set met 25-23. De vierde set won Voltena met een 25-12 overwinning.

In onze teamevaluatie concludeerde we dat we in ieder geval over twee sets niet teleurgesteld hoeven te zijn. De andere twee sets hebben ons verbeterpunten opgeleverd waar we de komende weken goed op kunnen focussen. In ieder geval is de kop er af en kunnen we ons gaan opmaken voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen! Aanstaande zaterdag 30 september spelen wij om 13 uur in de Hazelaar tegen VC Wik-Groot Ammers D2. Alle support om ons naar de overwinning te schreeuwen is van harte welkom! Tot dan!

Milu van der Heide, D1

 

0
0
0
s2smodern