Den Bosch, 28-10-2017

Lief dagboek,

Ken je van die dagen dat je vol goede moed je eerste been buiten bed zwiert en je grote teen de grond raakt en je het gevoel hebt dat alles gaat lukken? Dat je vol energie je broodje smeert terwijl je heupen op de muziek mee wiegen die je in alle vrolijkheid had opgezet?

Zo'n gevoel had ik vandaag. gisteravond keek ik in mijn agenda en ik zag geen huiswerk, geen afspraken maar getekende sterretjes en vuurwerk, met daar in het middel punt pronkend 'wedstrijd nuvo; knalluh, whoop whoop'. Dat was vandaag!

Zelfs mijn broodje pindakaas smaakte beter dan andere dagen! Maar man, man, man wat ging die tijd langzaam. Met mijn hoofd in mijn handen leunend en starend naar de klok wanneer ik kon vertrekken naar de sporthal. Tik, tak, tik, tak.... trrrr boing! Juist, klokslag 11;30!

Ik pakte mijn tas en trok een kort sprintje naar de auto; whooooo teamgenootje ophalen. Zij sprong al even enthousiast op de bijrijdersstoel, al hossend van vertier reden wij verder. Parkeren en snel onze spullen pakken om door te rennen naar de kantine. Ben ik niks vergeten?

Aangekomen in de kantine zaten daar de andere stralende spelers van ons team vol smart te wachten tot wij onze inval coach met een erehaag konden ontvangen! Alsof de hemel een beetje extra ging stralen liep hij daar binnen. Met vonkelende ogen keek ik naar hem op; superman was er niks bij. Toch het gevoel dat ik iets vergeten was... nog een keer controleren?! Nee ik heb alles!

Hop door naar het veld, dat eerste moment dat ik die geel blauwe bal weer in mijn handen had: onbeschrijfelijk! Genieten! Oh eerst even op mijn schema kijken hoe het ook alweer zat met alle tips over spelen! Oh No!!!!!!! Juist dat ben ik vergeten mijn schema!! Oké niet in paniek raken; oh No ik raak in paniek! Nee, nee je kan dit! Misschien iemand anders aantekeningen? Oh No iedereen was ze vergeten... Oké, niet zeuren en door.

Na een eerste inspirerende peptalk van onze tijdelijk volleybal meesterbrein liepen wij strijdlustig het veld in. Het eerste snerpende fluitsignaal schalde door de zaal; we waren gestart.

Set 1; Het onoverwinnelijke gevoel was in het hele team terug te zien in stralend spel. Emma vloog door het veld om heerlijk de pass te brengen in de handen van onze sterk verdelende Laura. Wat een heerlijke setjes! Er werden bijna deuken in de vloer geslagen door onze aanvallers waarbij ons brietje zelfs een beetje angst bij de tegenstander te weeg leek te brengen door enkelen snoeiharde ballen te slaan. Evi leek wel een stofzuiger zo goed raapte zij alle ballen van de vloer. Wat een fantastisch spel. Toch nog eens kijken of ik echt die aantekeningen niet had... daar stond iets over energie verdeling maar wat was dat nou?! Ach laat maar, dikke winst dus door naar set 2!

De euforie hield aan. Zou dat de reden zijn geweest dat we een beetje rommelig begonnen? En Huh wat gebeurde daar? Opeens meer druk van de tegenstander? En een sterk aanvallende speler die in set 1 eigenlijk nog niet was opgevallen? Oh no waar zijn die aantekeningen als je ze nodig hebt.. oké laten we elkaar coachen en ons meesterbrein zijn werk laten doen. We bleven achter de feiten aanlopen... jammer dik verlies deze set maar He! Wij kunnen dit.

Set 3 hervonden we onze kracht weer Tessa maakte een aantal legendarische reddingen, Lau speelde het blok weg en Milu vloog er weer een aantal onhaalbare ballen in. Juist daar waren weer... Lets go spirit, Lets go! Wiehoe!

En doooooooooor! Set 4; weer op achterstand begonnen, hoe kan dat toch? Humz bij komen dan maar weer. Vechten voor elke bal maar er was nog iets waar we tegen vochten; het leek wel onszelf (en natuurlijk die alles scorende speler van de tegen partij, die leek wel uit een hoge hoed getoverd). Alles ging net niet. Jammer! Nouja oké dan alles uit onze contributie halen en 5 sets spelen, is ook wat waard.... (je moet het toch een beetje voor jezelf goed praten, lief dagboek).

Set 5: we knalde erin, lichte voorsprong en toch konden we dat niet doortrekken naar het einde. Jammer een verloren 5e set. Waar het aan ligt? Geen idee! Of het beter gaat in de toekomst? Ik weet het zelfs wel zeker want wat een talent in ons team!

Toch nog eens die aantekeningen doornemen; Crap aantekeningen; heb ik ze nu weer voor me liggen staat er:

  • 'piek niet te vroeg'
  • 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt.'
  • 'Als je voor de 25 twee punten meer maakt dan de tegenstander, win je.'
  • 'spelen tegen lagere teams is soms moeilijker dan tegen hogere'
  • 'een wedstrijd is pas besloten als hij daadwerkelijk gespeeld is'
  • 'Je kan ook goed spelen zonder een bal te raken.'

Tot morgen lief dagboek...

0
0
0
s2smodern