We zijn inmiddels wederom 4 wedstrijden verder, dus hoogste tijd voor een samenvatting. Laten we deze frequentie minimaal aanhouden!

Na de laatste 4-0 winst thuis tegen Tilburg gingen we uiteraard met goede moed verder.

Wedstrijd 5 (nog steeds zonder Mark en Ronald), op een vreemde donderdag (02-11) "thuis" in sporthal De Rijnstraat.
Schijndel op het programma, voor een aantal van ons een aantal bekende gezichten, na jaren afwezigheid zijn ze er weer. Dus op voorhand verwachtten we al de nodige tegenstand, maar we gingen er wel vanuit dat er gewonnen kon worden. Manman, wat begonnen we onwennig. Het was van beide kanten niet bijster goed en als dat bij ons gebeurt loopt dat vaak niet goed af. Zo verloren we de eerste met 22-25. Zoals dan ook vaak gebeurt bij ons is dat set 2 volledig anders is, goed dus! "Gewoon" meer grip op midden en een stuk nauwkeuriger op buiten > 25-15. Set 3 was van beide kanten gemiddeld. Wij hielden gelukkig de hele set een kleine voorsprong welke we niet meer af gaven: 25-23. Dan zou het toch wel lekker zijn om na 4 sets klaar te zijn.. Helaas bleken een aantal toegepaste wissels niet goed uit te pakken. Alhoewel, altijd moeilijk te zeggen of het daar aan ligt, maar we kwamen gelijk met 5-1 achter. Een aantal wissels halverwege de set kwamen te laat/mochten niet baten. Een slechte set met 14-25, BALEN! Nou ja, laten we de 3e (uit 5) 5-setter maar spelen dan, en winnen! Dit werd een ware thriller, er waren al wat lichtjes gedoofd en dus was het blok aan beide kanten slecht. Dit resulteerde in korte rallies met harde aanvallen. Na 1 wedstrijdpunt tegen op 13-14 namen we het initiatief over en konden we het uiteindelijk afmaken met 19-17.

Wedstrijd 6 (Ronald en Mark op coach en ass-coach) moet er een punt achter de ass.. Let's move on..
Na de donderdag mochten we zaterdag (04-11) gelijk weer, uit tegen Haaften Kwiek. Gelukkig hadden zij ook donderdag een wedstrijd gespeeld.
Nico mocht ook mee en mocht starten. De eerste set begon onwennig. Alsof we wat onder de indruk waren van die 2 grote middens, de pass liep niet goed (genoeg). Het verdere spel was wel aardig, maar niet voldoende om te winnen > 23-25.
Set 2 ging eigenlijk alles goed en de tegenstander liet het koppie hangen: 25-15.
Zoals zo vaak na een goede set.. Eigenlijk een kopie set 2, maar dan omgedraaid. Wij kwamen er niet aan te pas. Er waren momenten, die pakten we niet. Dan loopt de tegenstander flink uit en is het niet meer te doen.
2-1 achter, op weg naar 5-setter nr. 4 (uit 6), dat was zoals dus wel vaker het devies. Eigenlijk een slechte set van ons. We bleven continue een punt of 4 achter, maar wat ons de afgelopen 2 seizoenen niet/nauwelijks lukte, lukt dit jaar heel vaak. Focus einde set. Met hard werken, geen foute services, goed blokkeren en ballen eruit rennen kropen we dichterbij en precies op tijd, alsnog 27-25! Met voornamelijk Maus als afmaker, lekker hoor.
4e set 5: We trokken in deze set iets te vaak in een rally aan het langste eind. Enkel Maus bleef doordrukken, maar de andere aanvallers brachten iets te weinig. Helaas 13-15 verlies. Goede pittige tegenstander, ik verwacht thuis weer een 5-setter maar dan omgezet in een winst 😉

Wedstrijd 7, Volt thuis (11-11 > dus Serge is er niet bij..). Ook Mark kon nog niet spelen, dus hij ging praten.. Heel veel praten (Coach). Ronald kon weer iets en bij afwezigheid van Vincent mocht hij de mooie rode 10 aan. Gelukkig konden we Louis weer inpassen om ons op midden te helpen, en dat deed hij zoals inmiddels een beetje gewend vlekkeloos.
Dit werd een beetje de wedstrijd van de scheids.. Nee dat is niet waar. Dit werd de wedstrijd van de foute reactie van de spelverdeler van de tegenstander. Deze kon op enkele beslissingen van de scheids geen begrip tonen en liet zichzelf (en waarschijnlijk ook de rest van zijn team) uit de wedstrijd "fluiten". Set 1 ging het gelijk op, ik denk dat wij altijd moeite hebben met starten, maar toch doorgezet en omgezet in 25-23 winst. Set 2 en set 3 ga ik kort over zijn. De tegenstander bleef in een soort van negatieve flow en eigenlijk ging het daardoor bij ons makkelijk. Misschien wel te makkelijk: 25-21 en 25-17 was het resultaat. Deze wedstrijd is dus gewonnen, kijken of die 2e 4-0 erin zit.
Wat is dat dan toch jammer als je zo'n laatste set gelijk begint met 5-1 achter. Dan wordt het weer moeilijk. Te moeilijk bleek, 22-25 het resultaat. Beetje balen, maar zeker blij met de 3-1 winst.

Wedstrijd 8 (Condor uit 25-11), weekje rust tussendoor dus was Ronald weer inzetbaar onder voorbehoud. Mark is er helaas nog steeds niet bij. Helaas is ook Rens geveld door hopelijk een kortstondige blessure. Gelukkig hadden we wel een extra optie, Nico mocht weer aantreden in de basis, samen met Wes. En die laatste bleek een goede warming-up te hebben gedraaid.
Op retegoede set-ups van Serge scoorde hij het ene na het andere punt met harde knallen. Dat gecombineerd met goede bloks hadden we Condor onder controle, toch de nr.4 van de competitie dus een spannende pot was verwacht. De set wonnen we met 25-22 (maar voelde als 25-15).
Set 2 gingen wij ietsjes slechter en de tegenstander ietsjes beter. Het ietsje slechter resulteerde in 2 korte slechte servicepass-reeksen. Die kwamen we niet meer te boven: 19-25.
Set 3, drama, 11-25.. En door.
Set 4 dan maar, Ronald weer terug op p/l. Sander inmiddels warm? We spreken af om 5-setter nr.5 (uit 8) te gaan spelen. Deze set was het stuivertje wisselen met de voorsprong van 1 punt. Pas halverwege namen wij dat puntje als voorsprong en precies op tijd, einde set, drukken we door. Zoals wel vaker nam Maus weer aanvallend het voortouw, maar vergeet niet dat daar het hele team hard voor aan het werk was in de verdediging. En Serge speelde toch wel een retegoede wedstrijd en maakte dus wederom de juiste keuzes. 25-23 winst en dus NR.5 een feit.
Dan waren we ook van plan deze 5-setter om te zetten in winst nr.4 (uit 5), qua 5-setters! Dit was een leuke clash geworden met inmiddels een verdubbeld publiek (afgerond wedstrijd ernaast). Dit vuurde ons wel aan, geen probleem. Condor begon desalniettemin iets sterker en kwam 2 puntjes voor. Op 9-11 kwamen wij na een harde klap van wederom Maus terug, de tegenstander vond hem uit maar de scheids niet. Helaas liet de coach zich wat gaan, nooit een goede tactiek, vinden wij. Het leek een beetje een "Volt'je", je zag dat het weerslag had op Condor. We kwamen weer langszij en wederom een harde klap van Maus. Op 13-13 speelt Serge nog even een blok het bos in en de harde aanval van Sander wordt helaas door het net getoucheerd, sunt/sund/seunt (kies je dialect), maar wel een punt. En op het 2e matchpoint slaat de middenman van Condor (op dat moment aanvallend op de dia) in het net en is de 3-2 wederom werkelijkheid. We zijn bijzonder blij omdat we eigenlijk niet zo'n goede wedstrijd speelden maar ons speciale wapen gaat ons misschien toch wel naar verrassende hoge plek op de ranglijst helpen. Inmiddels staan we 2e. Benieuwd naar wat voornamelijk Atak gaat doen met 3 wedstrijden minder.

2 december mogen we weer thuis, tegen nr. 11 Verrekijkert/Odi. Daarna tegen Phoenix op de altijd fijne donderdagavond (07-12) 21:30 in Zaltbommel.. Graag zien wij bakken met supporters komende zaterdag 17:00uur!

0
0
0
s2smodern