De laatste wedstrijd van 2017 stond afgelopen zaterdag op het programma; en wel tegen AVVA D1.

Er was afgelopen week weer flink getraind om ons zo goed en scherp mogelijk op deze wedstrijd voor te bereiden. Met wat kleine aanpassingen in de basisopstelling gingen we van start.

In de eerste set duurde het even voordat we op gang kwamen; dit zag je met name terug in de communicatie en concentratie. Maar gedurende de set knokte we terug, hadden we een aantal mooie rally's die door slim spelen perfect afgemaakt werden. Hierdoor kwamen we op setpoint, helaas lukte het ons niet om als eerste 2 punten verschil te maken en eindigde de set in 24-26.

Hierdoor starten we de 2de set wat rommelig en voordat we er erg in hadden stonden we met 1-6 achter. We vonden weer de rust en knokte ons terug, helaas was onze vechtlust net niet genoeg om de 2de set te winnen; en eindigde de set in 23-25.

De 3de set! We keken dus tegen een 0-2 achterstand aan, maar doordat we de 2de set zo sterk zijn geƫindigd moest er wel meer in zitten. En ja, dat was zo! We zaten er namelijk helemaal in! De vechtlust was er! De concentratie was er! Er werd volop aangemoedigd aan de kant! BAM! Door hard werken, veel met elkaar communiceren en concentratie tijdens de services winnen we de 3de set met 25-18.

We gaan de 4de set vol zelfvertrouwen in! "als we spelen zoals net dan pakken we deze set en winnen we ook de 5de" werd er geroepen. Bij een 3-2 stand komt een van hun speelsters ten val en bezeerd haar enkel. Ze is niet meer instaat om verder te spelen. Helaas voor AVVA komen zij maar met 7 speelsters inclusief libero. Er ontstaat een discussie of je wel of niet verder mag spelen met de libero als speelster. Het calamiteitennummer van de NEVOBO word meerdere malen geraadpleegd en uiteindelijk word besloten om de wedstrijd verder te spelen. Na een onderbreking van zo'n 20 minuten gaan we dus weer verder met set 4.

En wat pakken we dit goed op! Het was wat rommelig en de concentratie was iets minder in het begin, maar dit ging al vrij snel over in een goed lopend volleybalspel. Isabel serveerde ballen waar je u tegen zegt. Milu sloeg een aantal heerlijke ballen en dit allemaal omdat de pass super goed bij Laura kwam en als dat niet zo was, dan tikte Laura hem goed door. Met een ijzersterk gevoel winnen we deze set met 25-19.

2-2 is de stand; er werd dus een 5de set gespeeld. En alle lof is voor Isabel. Want het was haar laatste wedstrijd bij ons en ze ligt ons even zien dat wij haar zeker gaan missen. Ze had namelijk een prima services en scoorde daar 3 punten mee, hierdoor waren wij als eerste bij de 8. Wisselen van kant en doorpakken! Dat deden we. Isabel sloeg namelijk nog een aantal keer een perfecte snoeiharde maar toch heel goed geplaatste 3 meter bal. En BAM! 15-12 stond er op het scorebord!

Met een heerlijk gevoel en vooral een ijzersterk teamgevoel sluiten we 2017 af! En gaan we in 2018 dit spel voortzetten!

Namens ons allemaal wensen wij jullie; fijne feestdagen en een heel gezond en sportief 2018!

0
0
0
s2smodern