Nog 2 wedstrijdverslagen tegoed voor 2017, en niet de minste!

Op een koude vervelende nare late donderdagavond... etc., etc.
07-12, 21:30 in Zaltbommel tegen nr1 Phoenix.
Inmiddels het vervelende nieuws dat de hersteltijd van Rens wat langer wordt dan de gehoopte korte periode. Die is er dus niet bij. 1,5 sv dus. Gelukkig wel Louis weer van de partij om mee te helpen op de middenpositie, daar Mark geleidelijk aan weer 100% wedstrijdfit aan het worden is.
We beginnen zowaar geconcentreerd en met goed spel, zonder vrees. Ondanks een scheids die vanaf de bok niet zo goed in kon schatten wat nu precies een armlengte is..
We blijven bijna continu een paar puntjes voorsprong houden en pakken zoals wel vaker dit seizoen einde set goed door en winnen 21-25. Zouden we zoals we verleden jaar ook gedaan hebben ook dit jaar in het hol van de leeuw gaan winnen?
Helaas kan/moet ik kort zijn over de andere sets, het lukte ons niet om ballen net in te slaan of een handje mee te pikken en zoals vaak op zo'n dag gaat de tegenstander daarna ook nog eens beter blokken. Een niet-overbrugbare achterstand wordt 3 sets op rij voornamelijk gecreëerd door onszelf. Uiteraard komt dit ook op het conto van Phoenix, ze speelden die dag gewoon een goede wedstrijd. En staan dus niet voor niks nog steeds bovenaan. Van super slecht, naar slecht, werd het: 25-7 ; 25-18 ; 25-16
Je mag wel spreken van een off-day en "forceren" was het hetgeen wat te geforceerd niet goed was gegaan. Je mag wel zeggen dat wij de return graag willen spelen (maar eerst Atak en winterstop).

16-12, 16:00 in Waspik tegen Atak 3.
Afwezig: Rens en Ronald (van 2,5 spelverdeler naar 1)
Dan Atak, een team dat 14 dagen geleden een stuk minder verliespunten had dan menig ander, maar de laatste wedstrijden 3x 3-2 hadden gespeeld (2 winst). Een goede tegenstander was verwacht.
Wat voornamelijk is bijgebleven is dat het voornamelijk mondige mannen waren. Gelukkig gingen we daar in eerste instantie niet op in en ook liet de scheids zich niet afleiden.
Met goed verzorgd spel, goede passing, goede aanvallen en weinig fouten wonnen we vrij eenvoudig set 1 en 2: 18-25 ; 19-25
In set 3 ging de dia eruit bij Atak en kwam een eerder-niet-helemaal-uit-de-verf-komende p/l op de dia-positie terecht. Een goede wissel zo bleek. het verschil was voornamelijk een mindere passing bij ons. Maar ook een stuk minder fouten op hun dia en met wat extra flow begon de rest van Atak ook beter te spelen. Als gevolg onze frustratie en niet persé beter spel kregen we 2 sets lang geen grip, toch wel weer balen. We dachten na de eerste sets hier toch wel minimaal een 3-1 over te houden. Niet was minder waar, het werd 2-2 (25-15 ; 25-19).
Dan maar weer die vertrouwde 5e sets. Gelukkig trainen we dit jaar 2uur aan een stuk en was de pijp bij ons nog niet leeg. Bij de tegenstander toch wel iets meer, meer foutjes slopen er in. Ook de dia die eerst nog voor een positieve flow zorgde onttrok zich er niet aan en met een horizontale "Snoyl" tegen de muur kwam we op een veilige 7-10 voorsprong. Daarna verdedigden we een paar goede ballen en lieten de passer/lopers zien dat ze naast passen en huppelen ook kunnen scoren. Een duidelijke 8-15 was het resultaat en zo sluiten we 2017 goed af.

Vice-herbstmeister (vertekend beeld want niet iedereen staat op 11 wedstrijden). Maar met precies gemiddeld 3 punten per wedstrijd mogen we niet klagen.
Nu gelukkig een paar weekjes vrij zodat de pees(voet) van Rens, been van Mark, enkel van Ronald, knie van Sander, schouder van Koen (verder) kunnen herstellen en dan doen we er in 2018 nog effe een schepje bovenop!

Op de drempel van het nieuwe jaar danken wij u voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij wensen u Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.

0
0
0
s2smodern