Het nieuwe jaar is weer begonnen en we hebben welgeteld 1 week met 2 trainingen ter voorbereiding op de eerste wedstrijd van de tweede helft.

We beginnen het jaar effectief op de 2e plaats, echter virtueel 3e (Atak zou ons op basis van 11 wedstrijden kunnen passeren).

We hebben ons voorgenomen de 2e helft beter te beginnen dan het begin van het seizoen. Toen werden er wel overwinningen geboekt, maar met minimale verschillen tegen (met respect) de mindere tegenstanders. We mochten/moesten dit jaar weer beginnen tegen respectievelijk Dunamis 1 (12) en Best 1 (11).

12-01-2018, in de vertrouwde Hazelaar tegen Dunamis. Aangekondigd werd dat Dunamis verzwakt zou aantreden.

Dat bleek eigenlijk ook wel naar mate wij zelf wat meer in ons spel kwamen. Dit gebeurde gelukkig aardig snel, met enkele slordigheden, waarna we met een flink tempo het spel konden dicteren.

We speelden 3 sets zeer redelijk tot goed, dit waren set 1, 2 en 4.

Enkel in set 3 lieten we Dunamis er meer in komen. Er waren een aantal wissels toegepast en waarschijnlijk moesten we daar even aan wennen. Gelukkig is de selectie breed, de wissels zelf losten dit netjes op en pakten halverwege het merendeel van de punten om daarmee weer langszij te komen en uiteindelijk door te zetten.

Een 4-0 was dus het gevolg. 25-16; 25-11; 25-20; 25-14. Een goede start van het nieuwe jaar dus (in September was dit nog een 3-2 winst). Op naar Best, ook een laagvlieger, maar een team dat ons minder ligt (zo hadden wij onthouden)

19-01-2018, in Best, 16:00uur.

Deze wedstrijd en de volgende missen we Marcel en Koen. Een slecht geplande skivakantie was de oorzaak. En o ja, ook Rens mag nog steeds niet. Maar wat vertelde hij net voor de wedstrijd: Mag ie over enkele weken alweer wat arbeid in de zaal verrichten? Weinig wissels dus, gelukkig wel Nico weer bereid gevonden mee te eten (anders krijg je die 3 borden vlees nooit op)

De 1e set leek van beiden wel de eerste van het nieuwe jaar. Teveel slordige foutjes, maar vooral veel foute services. Daar hield Spirit na 2/3e set mee op en daardoor konden we deze set relatief makkelijk afsluiten met een 25-18 winst.

Set 2 was passend dramatisch. Verdedigend dramatisch met telkens hetzelfde recept van Best. Er werd enkel naar elkaar gekeken met een blik "los jij deze op?", geen actie dus.. Verdiend verloren (15-25) en dat terwijl we hier toch minimaal een 3-1 winst zouden willen behalen. Dan moesten we niet zó verder...

Gelukkig rechtten we onze rug in set 3. Het was aanvallend wederom niet geweldig, maar verdedigend vele malen beter. Achteraf weer een geflatteerde 25-17 winst.

Dan waren we toch wel voornemens die 4e set ook gelijk mee te nemen, maar godsakker die pass! Die speelde ons parten en in no-time kwamen we 5 punten achter. Goede Spirit aanvallen en combinaties, hartstikke leuk. Maar als daarna weer een k*t-pass o.a. komt, dan wordt het moeilijk. Van 10-15, naar 15-20 achter. Dan slaan we een gaatje lopen we in door wat extra meters te maken. Dat had iets eerder gemogen, maar goed. Een gelijke stand op 22-22 was het gevolg. Op 24-25 komt Best voor het eerst op setpunt, deze werken we met een goede aanval weg. Daarna door een foutje komt Best op setpunt 2. Met een slechte pass net over de netband, maar gelukkig druk door een 2-mans blok van Spirit tikt de middenspeler de bal zijwaarts uit (wat een geluk!). Nu nemen ze het niet meer van ons af! Met een geplaatste tikbal van Wes en een goed 2-mans blok op matchpoint sluiten we de wedstrijd af met een verdiende (ja, toch wel) maar voornamelijk gewenste 3-1 winst.

Over een weekje mogen we weer, zonder Marcel/Koen, maar met wintertransfer Ronald (die andere noemen we nu 'Bok') en waarschijnlijk sterspeler Louis. Dan hebben we iets recht te zetten met Tilburg 5! Dus bij deze een oproep: Kom ons aanmoedigen om onze 2e plaats te verdedigen/verstevigen: 27-01, 17:00 uur, de Hazelaar!

0
0
0
s2smodern