Beste spelers en speelsters,

Vanaf 9 mei start de Beachtraining voor de Jeugd op onze vernieuwde beachvelden!

De eerste training is op donderdag 9 mei en de laatste is donderdag 11 juli. Op Hemelvaartsdag, 30 mei is, er geen training.
Tijden: Van 18.30 – 20.00 uur
Trainers: Ger van Heugten, eigenaar van Volleybalschool Volleybal Brabant uit Oss, en Maarten Bartels, verbonden aan Volleybalschool Volleybal Brabant en uitkomend in de Amerikaanse college competitie voor University of Charleston
Assistent trainers zijn twee ervaren trainers vanuit Spirit: Erik van Gelder, Patricia den Brok

Wellicht ten overvloede, de tweede zaaltrainingen van de teams stoppen na de meivakantie.

* We hebben drie nieuwe velden gekregen en beschikken nu over zes beachvelden.
* De trainingen zijn voor Nivo C, B en A.
* Een leeftijdsindicatie is vanaf ca 11 a 12 jaar, mits het spelnivo minimaal C-nivo is, tot en met 17 jaar.
* Er worden verschillende trainingsgroepen samengesteld op basis van spelnivo.
* De trainingsgroep bestaat uit max 32 deelnemers (m/v).
* De kosten voor de trainingen bedragen voor Spirit leden € 40,- (en € 45,- voor niet-Spirit leden).
* De beachvelden zijn gelegen op het sportcomplex van Honkbalvereniging de Gryphons in de Groote Wielen. Het adres is: Groote Vlietlaan 61 in Rosmalen (achter de Gamma/BasicFit).
* De aanmelding vindt dit jaar plaats via een inschrijfformulier op de website.

De inschrijving start NU en kan je hier doen.

Enkele belangrijke tips:

Kleding:
Het beachvolleyballen vindt buiten plaats, dus zorg dat je de juiste kleding bij je hebt. In Nederland kan het zelfs met een beetje zon erg koud zijn, zorg dus dat je eventueel ook een shirt met lange mouwen meeneemt. Een lange joggingsbroek of een hardloopbroek met lange pijpen volleybalt ook prima. Met een beetje bewegen is het echter al snel erg goed te doen in een korte broek. Of de zon nu heel fel schijnt of maar een klein beetje, 1,5 uur trainen in de volle zon kan al snel leiden tot een verbrande huid. Zonnebrand dus ook altijd bij je hebben. Daarnaast wordt beachvolleybal beoefend met een zonnebril. Een zonnebril is ook handig voor van alles zoals het voorkomen van zand in je ogen. Zorg dus dat je een goed klemmende zonnebril bij je hebt.

Op het terrein zelf zijn geen eigen kleedkamers aanwezig, dus zorg dat je al omgekleed aankomt. Neem wel een handdoek mee om na afloop het meeste zand van je armen, oren, voeten etc te vegen. Teenslippers zijn dan fijn, want sokken aantrekken na afloop kan gaan schuren.

Zorg ook weer voor voldoende drinken, er is geen kraantje op het terrein. (Afhankelijk van de honkbalactiviteiten kunnen de nabijgelegen kleedkamers en kantine van de Gryphons wel geopend zijn).
Bij een beetje regen gaan de trainingen gewoon door. Natte armen + zand dat daaraan plakt wordt schuurpapier en onderarms spelen wordt dan een redelijk pijnlijk aangelegenheid. Zorg bij regen dus voor lange mouwen.

Slecht weer (mbt de beachtrainingen):
Vanuit de Nevobo zijn er een aantal richtlijnen betreffende het annuleren van een buitentraining. Bij onweer of voorspelling daarvan zal de training niet doorgaan, we zullen dit tijdig vermelden (via bijv. een whats app groep).

0
0
0
s2smodern