Nu er een nieuwe website op poten is gezet, hoort daar ook een nieuw begin bij van wedstrijdverslagen. En wat is nou een beter moment om daarmee te beginnen dan een eerste overtuigende overwinning (en voor sommigen überhaupt de eerste overwinning van het seizoen) !?

Voordat we beginnen is het wellicht handig eerst wat historie van dit inmiddels al ruimschoots begonnen seizoen te vertellen.

Heren 1 begon (helaas) met een slechte voorbereiding. Er was geen train(st)er! Tegen de tijd dat dit opgelost was, zaten er al een paar wedstrijdjes op. Daarbij zijn er een aantal spelers toegevoegd welke ook nog de enige aandacht behoeven om hun plek te vinden. Oud Heren3’ers Mark, Vincent en Wesley, spelverdelert Rens en verloren zoon Maurice. Deze waren broodnodig nadat half heren1 was vertrokken (studenten/blessures/vertrokken/etc). Helaas is Rens in de eerste wedstrijden nog af en aan vanwege tennis, maar hij belooft beterschap in 2016!

Na een aantal weken met nieuwe aanwinst Ingrid Dirckx (trainster op dinsdag) werden de mannen op hun plek gezet en werden er aanpassingen in de verdediging gemaakt en puntjes op de spreekwoordelijke 'i' gezet in diezelfde verdediging en voornamelijk het blokspel. Wat eigenlijk duidelijk was, is dat de aanval de minste aandacht behoefde.

Na de eerste 4 wedstrijden was er toch een domper. Vincent haakt voorlopig af ivm een blessure (daarbij inmiddels een dubbele blessure: baby! Gefeliciteerd!) En dan knijpt ook nog aanvoerder Sander er 3 weken/wedstrijden tussenuit voor een vakantie? Het moet niet gekker worden... Nog 1 wedstrijdje later haakt ook Per af: schouder, rug, nek, NEUS? Wat eigenlijk niet? Per trekt nog wel even door als libero tot begin 2016 hopelijk!

Wat gebeurt er na 4 wedstrijden? De eerste punten worden gesprokkeld op een vrijdagavond in een nauwelijks te vinden sporthal in Oosterhout... Gewonnen zelfs! 3-2. En na deze overwinning nog 2x helaas een verloren 3-2-wedstrijd.

Het is dan inmiddels 14 November. Sander komt weer terug; super timing want… 3 weken geen wedstrijd…

Eindelijk. 12 December, eindelijk weer een wedstrijd. Zoals al uitgelegd is Vincent er voorlopig nog niet bij. Ronald kon eenmalig niet. MAAR: Per is er als libero, Rens gaat soort van “van start” met zijn seizoen, Sander is terug. Zou er vandaag wat mogelijk zijn, bij en tegen Odi, in Middelbeers, om 18:00uur?

Voorbereiding, daar ben ik kort over: Na welgeteld 1 a 2 minuten in de kantinini was het welletjes, carnaval is daar al begonnen. Wij hadden meer trek in een sporttenue.

We begonnen met de volgende 6: Rens, Sander, Mark, Maurice, Koen en Wesley. Op de bank: Serge, Gerben en Per (op libi).

De eerste set was er één zoals eigenlijk verwacht. Waar ODI 2 weken geleden nog gespeeld had, was het voor Spirit 4 weken geleden: overijverig misschien? Maar toch ook laf, als we maar geen fouten maken. Daardoor loop je snel achter de feiten aan. 25-15 is het resultaat.

Aangezien er geen individuele persoon aangewezen kon worden als oorzaak, begonnen we set 2 als set 1, wel een aanpassing dat Per even niet dienst zou doen als libero.

Opdracht: Serveren “om te scoren” en aanvallen “om te scoren”. De verdediging zat wel snor, servicepass moest “gewoon” beter. Resultaat: een 5-0 voorsprong met actief verdedigen en agressie en risico in de aanval. De servicepass was nagenoeg perfect en eigenlijk ging álles draaien: 13-25 is het duidelijke resultaat.

1 tip voor set 3: niet verslappen, vanaf het begin er weer vol in, anders staat ODI wellicht 5-0 voor! Nog steeds geen wissels.

Het spelbeeld wijzigde eigenlijk niet, nog steeds was Spirit HS1 oppermachtig. Het enige waarin Spirit verslapte was de service, 5 à 6 eerste-service-fouten deze set deden ons echter niet de das om, maar baarde wel zorgen. Uitslag: 14-25!

Set 4, gaan we voor de eerste “ruime” overwinning. En wordt ie “welverdiend”?

We wisselen Gerben voor Mark, waarom? Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Mark speelde goed, maar waarom zou Gerben dat niet kunnen? Resultaat: 0-1 door een killblock van Gerben! Zo, die staat.

ODI werd wel iets beter met een andere (betere) passer/loper. Spirit werd iets zwakker, de pijp ging langzaamaan leeg (logisch na 4 weken geen wedstrijd, maar mogelijk moeten we toch 2x trainen!?!?). De service waar we ons al zorgen over maakten liet ons weer in de steek. MAAR TOCH:

Door hard werken en niet opgeven bleven we continue een 2/3 puntjes voor. In de slotfase kwam ODI wel langszij. Maar op 22-22 stootte Spirit door. Op 22-24 het eerste wedstrijdpunt.

Die werd niet direct verzilverd, maar de 2e kans wel, 23-25!... 1 – 3 ! Eindelijk!

Na nog een klein stapje in Den Bosch om het te vieren van 4 bepaalde iemanden, “We called it a day”.

Sorry voor de lange tekst, volgend verslag wordt het ongetwijfeld korter met enkel een wedstrijdverslag.

Graag zien we jullie op 19-December om 17:00uur in de Hazelaar voor onze eerste thuisoverwinning!? Tegen hekkensluiter Podarwic.

0
0
0
s2smodern