De eerste wedstrijd van 2016... Zouden we de stijgende lijn die we de laatste wedstrijden hebben ingezet, kunnen volhouden? Helaas lijkt het verhaal van Spirit H1 steeds meer op het verhaal van de tien kleine negertjes, want inmiddels was er weer een geblesseerd teamlid: Serge bleek op skivakantie te zijn gevallen en een ski-duim te hebben opgelopen. Desalniettemin hadden we wel het gevoel punten te kunnen pakken, aangezien we de Tilburgers inmiddels op de ranglijst gepasseerd waren. Ook was er uitzicht op het Spirit-oliebollenfeest vanavond, wat de motivatie versterkte.

Aan het begin van de eerste set was de motivatie echter even ver te zoeken. Er was weinig servicedruk, de pass kwam nog niet lekker en aanvallend liep het ook nog niet optimaal. De tegenstander liep uit naar 10-5, maar hierna begonnen we op stoom te komen. Met name serverend konden we de tegenstander onder druk zetten en kwamen we vlot langszij. Verder kwamen de tegenstanders er op buiten niet goed langs, waardoor we verder uitliepen en de set wonnen met 25-19.

De tweede set liep vergelijkbaar: Er werd niet bijster goed of attractief spel geleverd voor het handjevol mensen die waren komen kijken, maar wel effectief genoeg en met 25-18 pakten we ook deze set. Aan het einde van deze set was er wel het algehele idee, dat er in aanvallend opzicht meer te halen was dan er nu getoond werd en de derde set begonnen we dan ook met een andere opstelling, waarbij Maurice op buiten kwam te staan en Ronald op de diagonaal. Verder werd ook op de middenpositie een wissel ingebracht. Helaas pakte dit niet goed uit. Met name passend ging het mis, de kopjes gingen hangen en binnen no-time stond de tegenstander met 10 punten voor. Hoewel we in het tweede deel van de set wel weer wat beter gingen spelen , had Tilburg inmiddels ook de smaak te pakken en pakte zij deze set met 25-16.

De vierde set begonnen we weer in de beginopstelling en deze set ging gelijk op. Helaas trokken we aan het eind van de set toch net aan het kortste eind en was de stand weer gelijk. De laatste set was het kruit bij Volley Tilburg verschoten en pakten we deze set gelukkig makkelijk, mede dankzij een indrukwekkende servicereeks van servicekanon Gerben, die zelf ook het laatste punt met een fraaie middenaanval afmaakte.

Weer winst in de pocket, maar wel in een matige wedstrijd met een hoge foutenlast, waar wellicht wel meer in gezeten had... Volgende week mogen we op bezoek bij de koploper in Vught, en gaan we proberen wat punten in de tas richting Rosmalen te smokkelen.

 

0
0
0
s2smodern