Nou daar gingen we dan, op naar VVC Vught. Zoals wij vorige week hadden opgemerkt was VVC Vught kwetsbaar en we hadden dus goede zin. Niks te verliezen tegen huidige nummer 1, dus alles te winnen. De stemming in de kleedkamer was positief, we hadden er allemaal zin in. Ondanks zijn blessure was ook Serge van de partij om ons aan te moedigen. Deze week met Ingrid als coach begonnen we aan de 2e wedstrijd van 2016.

In de basisopstelling, inmiddels bij iedereen bekend, gingen we van start. De aanvallen van Vught werden uitstekend afgeblokt door ons 2 mans blok, wat een timing had Wesley. De pass van Per uitstekend verdedigd op de diagonaal. Scorend van onze kant wonnen we de 1e set met maar liefst 15-25.

De 2e set begonnen we meer met het idee dat er iets te halen viel in Vught. Deze gedachte maakte bij ons een hoop slordige foutjes los. Verdedigend goed, maar aanvallend werd er minder gescoord. Omdat dokter Koen tijdens de set even zijn telefonisch consult gaf, moest er dus even gewisseld worden. 24-24 gelijk en dan moet je gewoon 2 punten maken. 2 mindere punten en het was gedaan. De set eindigde in 26-24 in Vughts voordeel...

De 3e set: na een goede motivatie talk van Ingrid alsnog proberen de wedstrijd te draaien. 1-1 een prima uitgangspositie om er toch met de winst vandoor te gaan. Iedereen wat suikers en daar gingen we weer. Koen begon aan de kant, die was nog niet terug van zijn telefoontje. Ronald op dia en Maurice op de buitenaanval. Deze verandering samen met een iets beter spelend Vught eindigde niet al te best. We zaten in een negatieve spiraal en onze koppies gingen hangen. 25-19 werd het in de 3e set.

Dan die belangrijke set, de 4e. maken we een 2-2 van of is het gedaan? We waren er gauw uit, die 5 setters zijn we wel gewent dus kom maar op! Ingrid paste een paar wissels toe. De opstelling van de 1e set, maar dan met Gerben op het midden op de plaats van de vermoeide Mark. We liepen helaas al gauw achter de feiten aan en VVC liep langzaam weg. VVC zette alles op alles om maar geen 5e set te moeten spelen net als vorige week. Dat pakte toen voor VVC ook verkeerd uit. Ondanks nog wat time-outs en wissels konden we die 4e en dus laatste set niet bij VVC in de buurt komen. 25-14.

De uitslag 3-1 voor VVC, maar hey! Zij staan eerste en hebben een set verloren van ONS! Die ging dus lekker in de tas mee naar Rosmalen!

0
0
0
s2smodern