Op zaterdag 23 januari stond de wedstrijd tegen Phoenix op het programma en in aanloop van deze wedstrijd bleek dat Rens toch wat complicaties had overgehouden van de wedstrijd tegen VVC. Het was nog onzeker of hij wedstrijdfit zou geraken maar tijdens het inspelen bleek dat hij niet geheel oksel fris was en dat zijn linkerschouder???? Teveel pijn deed bij het onderhands spelen. Ja een raar maar waar verhaal en dit betekende ook dat we maar met 8 “fitte” spelers konden beginnen.

Gelukkig nam Ronald de rol van spelverdeler gelijk goed over en begonnen we de eerste set sterk en konden we gelijk een gaatje van 2-3 punten slaan. Maar dat kwam mede ook door het feit dat we ons huiswerk goed gedaan hadden. Door veel service druk te geven waren we in staat om de sterke middenaanval van Phoenix zo goed als uit te schakelen. Gedurende de hele eerste set zijn we in staat geweest om de druk goed op de ketel te houden en hebben we continue het gat van 3-4 punten kunnen bewaren en pakten we de set uiteindelijk met 25-17.

Tijdens de de tweede set lukt het Phoenix om onder de service druk uit te komen en slopen er wat foutjes in ons spel. Buiten deze foutjes bleek onze aanvoerder zich ook wat te storen aan enkele beslissingen van de scheidsrechter en dat had geen goede invloed op het spel van Sander. Helaas konden we de set niet binnen halen en ging deze verloren met 22-25.

Voor de derde set werd onderling al besproken dat we er voor moesten zorg dragen dat we enthousiast moesten blijven en de kopjes niet moesten laten hangen. Helaas bleken alle goede bedoelingen al na een paar punten in de prullenbak te kunnen en kwamen we met 1-10 achter. Na een discutabele beslissing van de scheids besloot Sander de bal een enorme peer richting plafond te geven en zorgde hij ervoor dat de bal lek ging. Deze actie leverde hem een wissel op (om wat stoom af te blazen) maar dat bleek niet echt veel te helpen. De set ging dan ook zonder enig hoogtepunt van onze kant naar Phoenix met 16-25.

De vierde set werd gestart met dezelfde 6 als waar we in de derde set mee geëindigd waren, alleen sorteerde dat nog steeds niet het gewenste effect, Phoenix liep weer snel uit naar een voorsprong van 6-8 punten. Nadat Sander volledig was afgekoeld werd hij weer binnen de lijnen gebracht en nadat de de eerste lekkere punten werden gescoord bleek dat we toch weer in staat waren om de “Spirit” weer terug te krijgen en konden we snel de achterstand inhalen en de set uiteindelijk naar ons toetrekken (25-23).

Ook in de 5e set ging het gelijk weer goed en konden we een aantal punten voorsprong pakken. Maar na de kantwissel (8-4) liep Phoenix puntje voor puntje in, maar toch kwamen we op twee matchpoint. Helaas bleken deze niet voor ons weggelegd en was Phoenix toch de sterkste. Wederom 5 sets gespeeld en helaas weer geen winstpartij er had weer meer ingezeten.

Op naar Bladel!!!! 

0
0
0
s2smodern