Met 5,5 teamleden van heren 1, onze huurling Nico en onze nieuwe aanwinst Steven gingen we met weinig verwachtingen naar de nummer 2, VC Bladel 1. Punten wegsnoepen, dat was het doel van de avond. Lekker een 5-setter spelen om 20.00 in de avond. Laat was het toch al dus waarom niet?

Na lekker vrouwen te kijken langs de kant moesten we toch zelf als 'eye-candy' aan de slag. Met Milou als time-out specialist langs de kant gingen we vol goede moed de wedstrijd in. Na wat punten te spelen kregen we toch het besef dat Bladel niet zo'n krachtig team was als we hadden gedacht. Na nog niet ons beste spel te hebben laten zien (voornamelijk in de pass zonder te benoemen dat onze libero met zijn hoofd waarschijnlijk nog bij de vrouwen zat van de wedstrijd ervoor) hebben we toch de eerste set redelijk makkelijk binnen kunnen halen, 25-21.

Na al een punt gesnoept te hebben leek het wel genoeg voor de mannen en vertrok de concentratie langzamerhand. Ronnie Flex had geen eenvoudige dag als waarnemend spelverdeler. Mentaal zakte het steeds verder weg maar wisten we nog wel momenten te laten zien dat we het wel konden. Gerben besloot te laten zien dat hij vooruitgang geboekt had en met een verwoestende uithaal toch laten zien dat het spreekwoordelijke pakje boter geen schijn van kans had. De set werd toch vrij makkelijk uit handen gegeven tegen het 'tikgrage' Bladel.

3de set ertegenaan. Het lag voornamelijk aan onszelf dat we de 2de set niet gepakt hadden maar we roken bloed. We wisten dat er iets te halen viel. De set verliep goed in het voordeel van Spirit. na een lichte voorsprong te hebben opgebouwd sloeg Steven een bal heerlijk diagonaal in de 3 een meter voor de zijlijn. Omdat de scheidsrechter zelf waarschijnlijk niet de kunde had en zich ook niet voor mogelijk hield dat dit ook mogelijk was in de wedstrijden van haar heren 1 besloot ze de bal toch maar uit te geven. Na nog een ludieke beslissing was Bladel weer langszij gekomen. Na even verbijsterd te zijn gaven we toch de set uit handen met een stand van 23-25.

Bladel staat dan wel met 2-1 voor maar Spirit is dit seizoen niet voor niets competitie aanvoerder van de 3-2 wedstrijden dus besloten we volle bak er weer in te gaan om de 4de set toch te pakken. De spanning was aan het stijgen en het ging de gehele set gelijk op. We kregen wat meer publiek en begonnen ook harder te werken. De pass begon beter te worden en er werd ook meer verdedigd. De set was spannend tot het einde maar toch wisten de mannen van Spirit er wederom een 5-setter van te maken, 27-25.

De laatste set wilden we dan ook nog wel pakken, al was het maar om voormalig Spirit-lid Martijn te laten zien dat we ze toch kunnen hebben. Het was weer een spannende set waarin het wederom gelijk op liep. Onze jarige Ronnie had al een marathon van ons cadeau gekregen tijdens de wedstrijd en we vonden dat nog niet genoeg. Lang zal die lopen., hoera! De laatste punten, 15-15. Dit wordt hem dan. Nee hoor. 15-17 verloren. Net als vorige week met 2 punten verschil de 5de set laten liggen. Als een stel tienermeisjes met overgewicht besloten we ons verdriet dan maar weg te gaan eten bij de Burger King.

Volgende week geen wedstrijd maar bier. Doei!

0
0
0
s2smodern