Op een regenachtige zaterdag in februari kwamen zeven lotgenoten bijeen om te starten met een lange reis vol uitdagingen. Een spannende onderneming waarin veel gewonnen en veel verloren kon worden. Handhaving stond op het spel. De bestemming: Gondor (H1).

Onderweg hebben deze zeven dappere strijders de verleidingen van Lange Jan, de gevaren van Joris en de Draak, de python en de altijd vervelende laven moeiteloos weerstaan. Bij het plaatje Kaatsheuvel in Midden Aarde hielden de heren halt. In de Werft zou het tot een clash komen met de strijders uit Gondor. De druk was voelbaar en in vier sets moest het gezelschap Mount Doom heelhuids zien te bereiken.

In het eerste kwart van deze onderneming verliep de strijd gelijk. Ondanks veel missers van beide partijen werden er rake klappen en speldenprikken uitgedeeld. Voor de heren uit Rosmalen was Faramir (Olthoff, 5) in de eerste punten goed op dreef. Dit alles gebeurde onder de strakke leiding van Sarumon, die vanaf zijn hoge toren met zijn alziend oog zag hoe de bezoekende heren veel netfouten maakten. Mede door een te grote foutenlast ging het eerste kwart naar de heren van Gondor (26-24).

In het tweede kwart kwam een kantelpunt. De bezoekende heren deelden flinke klappen uit. Maar de tegenstand bleef onverminderd groot. Opvallend was het harde en efficiƫnte werk van Frodo, die tegen de verwachtingen in met een ander kleur shirt aan de kant van de Gondor in de verdediging stond. Maar met Gimli (Roelandschap, 1) en Aragom (Simons, 3) in de hoofdrol kon het verzet gebroken worden (28-30). De stand werd hiermee gelijkgetrokken.

In het derde kwart leek het alsof de troepen van Gondor zich terugtrokken. Wellicht in afwachting van steun van grottrollen of meer orcs. We zullen het nooit weten. Het verzet bleef beperkt en dat resulteerde in een vrij eenvoudige winst. Met een aantal rake klappen kon in deze set de oudste reisgenoot Gandalf (de Bok, 82 (dat is zijn nummer, niet zijn leeftijd)) zelfs eenmaal zonder blok aanleggen! Het derde kwart ging in 18-25 naar het genootschap.

En, zoals in elk mooi verhaal, bewaarden beide partijen het beste voor het einde. De spanning liep in het laatste kwart tot ongekende hoogte op. Even leek er een vijfde kwart nodig te zijn om de strijd te beslissen. Maar na een vijftal kansen van Gondor om dit kwart te beslissen was het Legolas (Teeuwen, 75) die een blok wist te zetten. Daarmee hield hij een laatste slappe uithaal van de aanvaller uit Gondor tegen en kon hij de ring in Mount Doom gooien (29-31). Het verzet was definitief gebroken!

De vreugde van de lotgenoten was groot. Alsof ze door grote vleugels terug naar the Shire werden gedragen lieten we ons op de bank zakken en grepen naar de bidons om bij te komen van dit spannende avontuur! Even later werd moe maar zeer voldaan de vrouw Haverkamp ingezet!

Zaterdag 27 februari kunt u live!! bij het vervolg van dit spannende verhaal zijn. Om 17:00 komen de mannen van VOKO op bezoek in de Hazelaar. En het is nog gratis ook! Graag tot dan! 

0
0
0
s2smodern