Weer iets achterop geraakt met de wedstrijdverslagen, maar we hebben nog twee thuiswedstrijden gespeeld de afgelopen maand. Erna volgt helaas een pauze van 3 weken, waarin we wel volle bak kunnen trainen voor ODI (2 april, thuis).

Eerst VOKO thuis. De uitwedstrijd was een thriller (een set met 30-28 gewonnen na grote achterstand, de vijfde set met 23-21 binnengesleept) dus de verwachtingen waren hooggespannen. Helaas kon aan die verwachtingen in de eerste set niet worden voldaan, en draaiden we weer ouderwets langzaam warm. De pass liep nog niet top, en aanvallend werd er onvoldoende gebracht. Als gevolg daarvan: 25-16 verlies. De tweede set begon het er al meer op te lijken, en speelden we op een heel behoorlijk niveau. De tegenstander kwam goed mee, en de set ging lang gelijk op. Uiteindelijk werd deze met hangen en wurgen over de streep gesleept: 26-24. Het gaat te ver om te zeggen dat de ban gebroken was bij VOKO, maar Spirit was warmgedraaid. Stabiele passes, goede aanvalsdruk, enkele fantastische aanvalsgolven waaronder een nekje waarbij Wesley al juichte op het moment van raken, deze goede set resulteerde in winst: 25-21. De vierde set werd het spel op gelijk niveau voortgezet, en een voorsprong van een paar punten was snel opgebouwd. Deze voorsprong slonk nog iets aan het eind van de set, maar de winst kwam niet meer in gevaar: 25-18. Al met al een mooie 3-1 overwinning, toch de zesde overwinning van dit seizoen.

Weekje later dan: Verrekijker thuis. Uit 3-2 verloren, dus thuis wat goed te maken. Bij 4-0 winst zouden we in de stand gelijk komen. We begonnen echter (wederom) niet top, en stonden al snel een punt of acht achter. Hoewel we aan het eind van de set nog wel wat inliepen, was deze niet meer te redden: 20-25. Bij de tweede set lieten we de tegenstander niet meer zo ver uitlopen, maar een paar puntjes achterstand waren niet te voorkomen. Daarna ging de set erg gelijk op, alleen we konden die kleine marge helaas dus niet meer goedmaken. Het spel deze set was niet slecht, eigenlijk vat een beroemde quote het goed samen: “Alles gaat goed, alleen we maken teveel fouten” (Smit, 2015). We konden net niet het benodigde tandje bij zetten en dus resulteerde deze set in 22-25 verlies. Wat wisselingen in de opstelling leken soelaas te bieden. De derde set schoten we een stuk beter uit de startblokken. Minder fouten, meer aanvalsdruk en meer (zichtbaar) enthousiasme leverden een mooie set op, die gewonnen werd met 25-16. De vierde set was eigenlijk een kopie van de derde, niet alleen qua spel, maar ook qua uitslag: 25-16. Daarmee konden we dus opmaken voor de zevende (ja, ze-ven-de) vijfsetter van dit seizoen. De balans tot dusver: 4x verlies, 2x winst. Aan het begin van deze set kwamen we enkele punten achter, maar bij de kant wissel stonden we voor. Deze vijfsetter werd ook een spannende, maar uiteindelijk speelden we net wat slordiger en hadden we geen antwoord op enkele frommelballetjes tegen. We waren moe en dat was merkbaar. Deze set ging dan ook jammerlijk verloren met 14-16. Mentale weerbaarheid getoond na 2-0 achterstand, maar helaas toch net aan het kortste eind getrokken. Balans vijfsetters: 5 verlies / 2 winst.. Nog 4 wedstrijden te gaan om ons op een plekje in de subtop te nestelen.

 

0
0
0
s2smodern