Omdat Heren 1 inmiddels al weer drie weken geen wedstrijd had gehad, besloten we dat, om weer een beetje warm te draaien, een oefenwedstrijd in en tegen Best de woensdag voor de wedstrijd tegen ODI een goed idee was. Helaas werd het een zeer teleurstellende generale (als in: het werd een fikse schop onder onze kloten). Maar ja, je weet wat ze zeggen over een slechte generale...

Het was dan zover: zaterdag 2 april, de thuiswedstrijd tegen ODI. We begonnen de wedstrijd zeer sterk (wat we al het hele seizoen proberen, maar wat maar zelden lukt), en met een goeie voorsprong bleven we de punten maken en eindigden we met een superstand van 25-19. Helaas konden we dit niet voortzetten in de tweede set. Odi voelde aan dat de we wat gas terug namen en maakte daar goed gebruik van. We konden het helaas niet bijbenen en kwamen met een aantal punten achter te staan. Voor ons was niet meer mogelijk om het verschil weer goed te maken en we moesten deze set met 16-25 aan onze gasten laten.

De mannen van Odi waren na de voor hun makkelijke tweede set op dreef geraakt en kregen het gevoel dat ze de wedstrijd konden gaan winnen, maar ook Heren 1 was wakker geschud na de tweede set, en we kwamen terug in ons spel. We konden de set nog niet pakken maar hadden Odi het al wel behoorlijk lastig gemaakt. Door goed bij te blijven wisten we het verschil minimaal te houden: 23-25.

Met de vierde set in aantocht was het alles of niks. We waren er op gebrand om deze set te gaan pakken, en met degelijk spel haalden we deze set binnen met 25-19.

Onze achtste vijfsetter van dit seizoen was een feit, en hoewel de balans tot dat moment op 5 verloren en 2 gewonnen vijfsetters stond, liet dat ons er niet van weerhouden dat we deze wedstrijd koste wat kost wilden winnen. Het werd uiteindelijk nog een spannend vijfde set: met een uitslag van 15-13 is het verschil niet heel groot, maar het feest was toch voor ons... Odi voor de tweede keer verslagen en deze keer met 3-2. 

0
0
0
s2smodern