Na vorige week de 3-2 overwinning voor de poorten van Mordor weggesleept te hebben tegen ODI stond deze week de "Clash of The Shire" op het programma voor The Fellowship of H1. Voor de geografen onder ons: The Shire is te vinden door The Great North Road te nemen tot aan Zaltbommel en daar ergens linksaf de polder in the schieten (zelfs onze Vlaamse Middle-Earth-navigatie-mevrouw had er enige moeite mee om de juiste karresporen te selecteren - of stond ze toch op "Route pittoresque"?)

Anyway, Sporthal De Maayenbogerd - Aalst, 13.55u: de voltallige selectie van 6½ Fellowshippers staat te popelen om met de warming up te starten. En nu zou er natuurlijk een hele verhandeling moeten volgen over hoe hard we die ballen over het net stonden te rammen bij het inslaan en dat de mannen van Podarwic met angst en beven de komende twee uur tegemoet zagen, maar aangezien niemand dat gaat geloven...

Fastforward 35 minuten: De eerste set. Onder het toeziend oog van onze eigen (zij het wat kreupele) Galadriel start de wedstrijd weer op z'n Fellowships: rommelig, chaotisch, vol misverstanden. When will we ever learn? Na een paar punten toch wakker geschrokken, Podarwic was al begonnen, misschien verstandig ook eens te gaan volleyballen. Gaande weg de set werd het spel van H1 een stuk structureler, en kon de thuisploeg het eigenlijk niet meer bijbenen: 19-25 en het eerste puntje zat in de tas.

Set 2 dan. Eigenlijk weinig spannends over te vertellen, behalve dat we de hele set met een gezonde voorsprong hebben kunnen spelen, maar dat we bij de Big Points toch weer even verslapten en de heren van Podarwic zelfs terug lieten komen tot 23-23. Om vervolgens wel gewoon koel met 23-25 de set binnen te slepen. Kudos to us, en het 2e puntje in de tas!

In de derde set mocht onze ½ Fellowshipper Sander even testen of z'n rug een setje volleybal nog aankon, na de veldslag tegen Odi vorige week. Lange tijd leek het erop of het hele Fellowship de rugproblemen van Sander deelde, want de heren van Podarwic stevenden af op hun eerste setwinst van de dag... Gelukkig kon heren 1 zich net op tijd herpakken, en geholpen door slordigheden aan de andere kant van het net konden de heren van Spirit een achterstand van 24-22 ombuigen tot een hakken-over-de-sloot-overwinning van 24-26. Op dat moment was er een luide knak te horen in de sporthal, waarvan later in de 4e set duidelijk werd dat dit de weerstand van de heren van Podarwic was... De Fellowship had ondertussen de tas geopend om puntje 3 en 4 aan de collectie toe te voegen. Was de eerste 4-0 overwinning in de maak?

Over de 4e set valt niet veel meer te zeggen dan dat het leek of de heren van Podarwic na het verlies van de derde set al met hun gedachten aan het troostbier zaten. De Fellowship walste in recordtempo over de lamgeslagen tegenstander, waarbij ook sommige spelers van H1 moeite hadden om de concentratie te bewaren. Zo wist 'ons Wesley' het te presteren om een service met gezwinde spoed onder het net door te serveren (we zien het kratje graag tegemoet bij het teamuitje ;) Bij anderen steeg de ongekende luxepositie van een dergelijke voorsprong tot hoog in de bol; zo kon het gebeuren dat het mondjesmaat aanwezige publiek op de stand van 24-9 een heuse poging tot sprongservice van Rens getrakteerd werd. Helaas bleef het bij een poging, en kon Podarwic z'n 10e puntje deze set bijschrijven... Na een foutservice van de murw gebeukte tegenstander, konden de heren van 1 hun rondedansje voor de 8e keer dit seizoen opvoeren.

Met deze broodnodige overwinning bezet Spirit H1 momenteel de 7e stek in de 1e klasse, hoewel het P/D-spook nog niet definitief is verjaagd, omdat de nummers 6 t/m 10 elkaar nog vrij dicht op de huid zitten. Volgende week staat de clash tegen en in Tilburg op het programma, waarbij duidelijk zal worden of de heren van Spirit definitief verlost kunnen worden van hun P/D-vrees. 

0
0
0
s2smodern