Nieuws

Vanaf komend seizoen spelen alle Spiritteams in de nieuwe sporthal De Groote Vliet. Dit is een onderdeel van de nieuwbouw van het Rodenborch College. Het is voor ons allemaal nog even uitzoeken hoe dit werkt maar daar zullen we snel uit zijn. We kunnen jullie nog geen foto’s laten zien want het bestuur van Spirit krijgt pas op 1 september een rondleiding door de nieuwe sporthal. Uiteraard is er vooraf al veel contact met de gemeente geweest over de faciliteiten en voorzieningen die we nodig hebben. Het kan natuurlijk zo zijn dat in het begin nog niet alles aanwezig is, maar dat zal dan ongetwijfeld snel worden opgelost. 
Het is geweldig dat we met de hele vereniging in één sporthal kunnen trainen en onze wedstrijden kunnen spelen. Onze vereniging heeft hier jarenlang om gevraagd en nu gaat het dan eindelijk gebeuren. Dit is hartstikke fijn voor ons allemaal en heel goed voor ons clubgevoel!

SanneVanLeuken Wij stellen Sanne van Leuken aan jullie voor! Sanne speelt in mix7 en is onze nieuwe coördinator wedstrijdzaken recreanten. We zijn heel blij dat zij zich voor Spirit gaat inzetten! Heb je vragen voor haar, haar mailadres is

Wellicht hebben sommigen van jullie het al gezien maar vanaf heden zijn we ook te vinden op Instagram via het account @spiritvolleybal. Volg jij ons al?

Mocht je leuke ideeën hebben voor content stuur dat dan naar communicatie%40spiritvolleybal.nl. Dan zorgt Marielle ervoor dat het geplaatst wordt.

Wil je graag een team account aanmaken dan ben je daar natuurlijk geheel vrij in. Hartstikke leuk zelfs!!
Wel verzoeken we je dan om de account naam zo te maken met als eerste de teamnaam, dan een laag streepje en dan de tekst "spiritvolleybal": Bijvoorbeeld:
@D1_spiritvolleybal
@H4_spiritvolleybal
@JB1_spiritvolleybal
@MA1_spiritvolleybal
@Mix3_spiritvolleybal

Mocht je twijfels hebben hoe jullie team accountnaam het beste kan heten, vraag het dan even na bij Marielle via communicatie%40spiritvolleybal.nl


 
Afgelopen maandag hebben we van de gemeente Den Bosch fantastisch nieuws ontvangen. Vanaf het seizoen 2022-2023 kan Spirit gebruik gaan maken van sporthal De Groote Vliet. Dit is de sporthal die wordt gebouwd bij het nieuwe Rodenborch college, direct naast onze beachvelden. Een nieuwe sporthal, met 2 zalen voor elk 3 volleybalvelden en een centercourt, vaste tribunes en een foyer. Deze sporthal is groot genoeg om hierin vrijwel alle activiteiten van Spirit te kunnen plannen. Dus we hoeven vanaf 2022 niet langer in 7 verschillende sporthallen in de gemeente Den Bosch te trainen of spelen. Wat een vooruitgang! En wat een enorme boost voor ons clubgevoel. Vanaf dat moment hebben we een thuishonk, met op loopafstand onze beachvelden. Beter kunnen we het niet krijgen. We zijn dolblij met dit bericht van de gemeente en willen het daarom ook direct met jullie delen. De inspanningen van het vorige en het huidige bestuur om dit voor elkaar te krijgen worden beloond met een geweldig resultaat voor onze vereniging. Dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!!!

Het duurt nog even, echter willen we alvast aankondigen dat de eerstvolgende ALV gepland staat eind september / begin oktober. Zodra we een datum hebben, communiceren we deze. Alle leden, ouders/verzorgers van jeugdleden zijn hierbij van harte welkom. Uiteraard geheel volgens de dan geldende corona maatregelen.

Nieuwe trainers!
 
De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met het zoeken naar nieuwe trainers. Het is altijd weer een mooie uitdaging om voor elk team een goede trainer te vinden. Gelukkig kunnen we je vertellen dat we voor Heren 2 een trainer hebben gevonden; Soroush Saadat Novin gaat dit team onder zijn hoede nemen en ziet het als een enorme uitdaging om hen naar een grotere hoogte te brengen. Theo Janssen gaat Heren 3 trainen; ook hij heeft er enorm veel zin in! Last but not least: Ger van Heugten uit Oss (ook zeer actief op onze beachvolleybal velden) gaat Heren 1 trainen. Ger kan niet wachten om Heren 1 een enorme boost te geven en er een hecht team van te maken. Welkom allemaal en alvast heel veel succes gewenst voor het nieuwe seizoen!
Ger van Heugten Theo Janssen   Soroush Saadat Novin

Voor twee teams zijn we nog op zoek naar een trainer: Jongens Nivo 4 op de zaterdagmorgen en MB1 voor de donderdagavond.  Heb je interesse of wil je meer informatie?
Mail naar  en/of 

En een leuk extraatje voor alle Spirit leden: Wie een geschikte trainer vindt, krijgt voor 1 seizoen een gratis lidmaatschap!


Corona

Geen trainingen t/m 19 januari 2021

Alle Spirit leden (CMV, jeugd en 18+) mogen per 15 december tot en met 19 januari 2021 niet meer binnen trainen; ook onderlinge wedstrijden zijn niet toegestaan.  De sporthallen gaan per 15 december dicht tot en met 19 januari.

Maar beachvolleyballen voor de jeugd kan (nog) wel!

De jeugd kan eventueel gebruik maken van onze beachvolleybalvelden in de Groote Wielen! Leden t/m 17 jaar hoeven buiten onderling geen afstand te houden en zijn buiten niet beperkt tot een maximum aantal per team. Mocht je hiervan gebruik willen maken, mail ons dan.   18+ leden Vanaf maandag 14 december 2020 worden voor onze 18+ leden de trainingen hervat in groepjes van max 4 per veld (de trainer dient hierbij buiten de lijnen te blijven) op hun eigen trainingsdag- en -tijd. Teams dienen dit zelf onderling te regelen. Alle voorwaarden en maatregelen zoals hieronder opgesomd zijn van toepassing. (Jeugd)leden t/m 17 jaar (Jeugd)spelers t/m 17 jaar trainen door zoals ze gewend waren, echter mogen er geen wedstrijden worden gespeeld (alleen onderling). De 1.5 mtr afstand tot de trainer / coach en alle andere aanvullende maatregelen zoals hieronder opgesomd dienen gehandhaafd te blijven. NB. Indien er teams zijn die zowel 18+ spelers hebben als jeugdspelers t/m 17 jaar, dan geldt ook hier dat er max. 4 op 1 heel veld mogen trainen. De jeugdspelers onderling hoeven geen 1.5 mtr afstand te houden maar dienen wel 1,5 mtr afstand te houden met hun 18+ medespelers. Voorwaarden voor alle leden om te mogen trainen:
 • vanaf 13 jaar en ouder
  • draag een mondkapje bij het betreden en het verlaten van de sporthal. Zodra je gaat inlopen mag het mondkapje af
 • vanaf 18+:
  • maximaal 8 personen per veld / 4 personen per zijde van het veld (waarbij de trainer buiten de lijnen te blijven) op hun eigen trainingsdag- en -tijd. Teams dienen dit zelf onderling te regelen. Alle voorwaarden en maatregelen zoals hieronder opgesomd zijn van toepassing
 • voor alle leden:
  • kleed je thuis om; tribune, kleedkamers en douches zijn nog steeds overal gesloten. Ga thuis naar het toilet
  • neem je eigen bidon mee; drink niet uit andermans bidon
  • desinfecteer je handen voor en na het spelen
  • kom alleen. Ouders die kinderen wegbrengen zetten kinderen af en blijven buiten.
  • kom niet eerder dan 5 minuten voor de training. Ga naar jouw trainingsveld en leg met je team je spullen aan de andere kant van de zaal dan het voorgaande team.
  • volg de looprichtingen in de sporthal
  • tijdens de training is mixen met andere teams niet toegestaan
  • niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal
  • schud geen handen, geef geen high-fives en niet handjeklappen
  • ieder team zorgt zelf voor schoonmaakdoekjes om bijv. ballen, de bok en de bank te poetsen.
  • zorg dat je 5 minuten na de training weer weg bent
  • blijf thuis bij klachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging, verlies van reuk/smaak)
  • blijf ook thuis als iemand in jouw gezin naast verkoudheidsklachten of hoesten ook koorts en/of benauwdheid heeft of getest wordt of positief getest is
  • Hoesten en niezen doe je in je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes
Aanvullende voorwaarden voor jeugdleden (13 t/m 17 jaar) om onderling wedstrijden te spelen:
 • Spelers vanaf 13 jaar en hun begeleiders dragen bij binnenkomst en bij vertrek van de sporthal een mondkapje op
 • Als teams starten met hun warming-up gaan de mondkapjes af
 • Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies op de bank een mondkapje te dragen
 • De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team
 • Tellers houden hun mondkapje op
 • Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op
Klik hier voor de NeVoBo corona protocollen  

Aanwijzingen van de trainer / coach of begeleider volg je op!
Niet opvolgen = naar huis!Corona icons

Aanvullende tips voor trainers en vrijwilligers
 • zorg dat je op de hoogte bent van de afspraken
 • help de sporters om de regels zo goed mogelijk uit te voeren en spreek ze aan wanneer dat niet gebeurt
 • stuur spelers met verkoudheidsklachten, hoesten, koorts of benauwdheid naar huis
 • zorg dat het aantal sporters en begeleiders per training niet groter is dan toegestaan / noodzakelijk
 • verlaat z.s.m. met het hele team de zaal
 • Het is belangrijk om sporters bewust te maken van hun verantwoordelijkheid; zowel voor zichzelf als voor anderen. Spreek daarom af dat als iemand Corona gerelateerde klachten krijgt thuisblijft en zich zo snel mogelijk laat testen. Vervolgens volgen we >dit protocol
Contactgegevens

Volleybalvereniging Spirit
Rodenborch Hallen
Rietpad 5
Rosmalen

© 2023 Sprit Volleybal Rosmalen. All Rights Reserved.