De vereniging Spirit

Volleybalvereniging Spirit is in 2004 opgericht, als fusieclub van het Rosmalense Blok '80 en het Bossche Den Bosch '78. Inmiddels heeft Spirit ruim 300 leden, verdeeld over meer dan 30 teams. De 3 pijlers van Spirit (Nevobo Senioren, Nevobo Jeugd en Recreanten) zijn evenredig verdeeld binnen de vereniging met elk ongeveer 10 teams.

Bestuur

VoorzitterRobert van Schijndel
Secretaris: Paul Heiner
PenningmeesterPatrick van Rossum
Technische zakenJoost Duffhues
WedstrijdzakenVacature
CommunicatieMarielle Klein Geltink

Ledenadministratie

Communicatie

Voorzitter: Marielle Klein Geltink
Website: Fedor de Veth & Gaby de Jong
Externe communicatie: vacature

Evenementen

Voorzitter: Anne Heijmans

Vrijwilligers

Maaike Abeln Vrijwilligers

Technische zaken

Voorzitter: Joost Duffhues
Coördinator dames: Theo Janssen / Brian Pullen
Coördinator heren: Theo Janssen / Brian Pullen
Coördinator jeugd: Vacature – tijdelijk Gregor Lof
Coördinator mini's: Vacature – tijdelijk Rob Vos
Coördinator recreanten: Daphne Baars
Coördinator technische zaken: Joost Duffhues

Beachvolleybal

Voorzitter: Gerton Stam
Jeugd: Erik van Gelder
Aanmeldingen: Paul Heiner
Competitie: Gerton Stam
Trainingen: Erik van Gelder
Overig: Samir Halim

Jeugdkamp

Financien

Penningmeester: Patrick van Rossum
Sponsoring: vacature

Wedstrijdzaken

Beachtoernooi

Voorzitter: vacature
Wedstrijdsecretariaat: Jouke Hoogsteen & Daphne Baars
Horeca: Anne Heijmans & Charlotte Nouwens
Communicatie: Marielle Klein Geltink
Sponsoring: vacature
Operationele zaken: Luc Snijder & Vincent Jie & Hans Noij


Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk doet je niet alleen voor anderen. Vrijwilligerswerk doe je ook voor jezelf! Er is geen branche, sector of activiteit waar geen vrijwillige inzet aan te pas komt. Dat geldt ook voor jouw vereniging Spirit. Sterker nog, deze bestaat alleen maar omdat er vrijwilligers actief zijn. Scheidsrechters, tellers, bestuursleden of organisatoren van een activiteit; allemaal mensen die hun talent, hun 'tweede ik' met veel plezier inzetten voor de club. Zij zorgen niet alleen voor het sportplezier van clubgenoten maar halen uit hun inzet vooral voldoening, ervaring en vriendschappen. We vragen je om zelf eens na te gaan hoe je jouw talenten binnen de club kan inzetten. Laat je inspireren door acties van een vrijwilliger, want mensen met een tweede ik maken écht het verschil!

De actuele vacatures binnen Spirit kan je hier bekijken, dus kijk eens of je wat kunt betekenen voor een van deze vacatures. Je kunt uiteraard ook altijd een berichtje sturen naar om te laten weten welke talenten jij in huis hebt! Ook kan je dit formulier invullen zodat we je interesses weten.

Rechten en plichten

Zoals bij iedere vereniging geldt ook bij Spirit dat lid worden rechten en ook plichten met zich meebrengt. De rechten zijn duidelijk: leden mogen deelnemen aan de trainingen, wedstrijden (competitiespelers) en andere activiteiten die voor de (groepen) leden worden georganiseerd.

De plichten zijn onder meer het tijdig betalen van de contributie en de afdrachten aan de NeVoBo; maar er zijn meer plichten en ook verantwoordelijkheden zoals:

  • aanwezigheid;
  • tijdig afmelden;
  • respect voor medespelers en tegenstanders;
  • veiligheid

Binnen een vereniging zijn de leden er gezamenlijk voor verantwoordelijk dat de continuiteit van de vereniging gewaarborgd wordt en blijft.

Geen betaalde krachten

Binnen een vereniging zijn er, in tegenstelling tot een bedrijf, geen betaalde krachten die er voor zorgen dat de organisatie goed blijft draaien. Daarom is een vereniging afhankelijk van de vrijwillige inzet van leden. Vallen die mensen weg, dan dreigt de vereniging te stagneren. Die afhankelijkheid kunnen en willen we ons niet veroorloven. Daarom is tijdens de algemene vergadering van 31 oktober 2007 unaniem besloten dat binnen volleybalvereniging Spirit alle leden een bijdrage diene te leveren aan het goed functioneren van de vereniging. Deze bijdrage bestaat uit het uitvoeren van minimaal één van de volgende items:

  • Van ieder team of trainingsgroep dient minimaal 1 persoon vertegenwoordigd te zijn op de algemene ledenvergadering;
  • Ieder lid dient te voorkomen dat er door de bond boetes worden opgelegd. Bij verwijtbaar gedrag zal de boete worden doorbelast;
  • Het verrichten van taken welke nodig zijn om de vereniging goed te laten functioneren.
  • Actief bijdragen aan de genoemde activiteiten is een plicht die elk spelend lid van Spirit vanaf 16 jaar heeft. Bij nieuwe leden zal op het moment van inschrijven gevraagd worden aan welke activiteit hij of zij de voorkeur geeft. Ieder seizoen wordt per team geïnventariseerd wie op dat moment welke bijdrage aan de vereniging levert.

Ook aan ouders van jeugdleden onder de 16 jaar wordt een dringend beroep gedaan om actief een bijdrage te leveren aan de vereniging. Naast de eerder genoemde taken kunnen ouders de volgende taken op zich nemen:

  • Begeleiden van een jeugdteam
  • Chauffeur zijn voor een jeugdteam bij uitwedstrijden
© 2021 Your Sprit Volleybal Rosmalen. All Rights Reserved.